Mollie alternatieven voor iDEAL betalingen op je website

Mollie is een betaalplatform waarmee je iDEAL-betalingen kan aanbieden op je webshop of website. In korte tijd is Mollie enorm gegroeid en misschien wel één van de populaire betaalproviders van de Benelux. Deze enorme groei is ook het aantal Mollie aanvragen dat wordt afgekeurd gegroeid. Zo worden accounts (tijdelijk) geblokkeerd of wordt je tegoed bij verdenking van fraude of oplichting vastgehouden.

We begrijpen goed dat je dit als ondernemer of bedrijf wilt voorkomen. Daarom is het verstandig, zeker bij een webshop met hogere verkoopvolumes, om naast Mollie nog één of twee actieve betaalproviders te hebben. Gelukkig zijn er naast Mollie nog een tal van alternatieve betaalproviders. En komt je betaalverkeer niet in gevaar bij een storing of blokkade van je account.

Klanten via iDEAL laten betalen

In Nederland is iDEAL dé betaalmethode voor online transacties. Naast iDEAL ondersteunt Mollie nog een tal van andere betaalopties. In België, Duitsland en Frankrijk bijvoorbeeld zijn andere betaalmethodes weer populair. Handig dus om hier rekening mee te houden wanneer je de grens over wilt gaan met jouw webshop.

Alternatieven voor Mollie

Naast Mollie zijn er nog een tal van alternatieve betaalproviders. Handig wanneer je te maken krijgt met een storing of blokkade van je primaire betaalprovider. We zetten de alternatieven voor je op een rij:

 • Adyen
 • Buckaroo
 • CM.com
 • Emspay.nl
 • ICEPAY
 • Ingenico ePayments
 • Multisafepay
 • Pay.nl
 • Paypal
 • PayPro.nl
 • Rabo Smart Pay
 • Stripe
 • TargetPay

Integratie ➡
Provider ⬇
WooCommerce GravityForms Pronamic pay Eigen plugin €/ideal transactie sepa/recurring mogelijk?
adyen ➖ via partner ➖ via pro versie van pronamic pay ➖ via partner 0,30
buckaroo ✅eigen plugin ➖ via pronamic pay 0,25
cm.com ➖ via partner ~0,29 op aanvraag
emspay.nl ✅eigen plugin ➖ via pronamic pay 0,25
icepay ➖ via partner 0,29 + maandelijks 15,-
Ingenico e payments ➖ via pronamic pay ➖ via pronamic pay Onbekend ➖ onbekend
Mollie.com ✅eigen plugin ✅ vanuit gravity forms of pronamic pay 0,29
multisafepay   ✅eigen plugin ➖ via pronamic pay Onbekend
pay.nl ✅eigen plugin ➖ via pronamic pay 0,25, bij pro 0,19 ➖ bij Pro pakket a €25/maand
Paypal paypal als betaal optie via andere provider Ontwikkelaars maken zelf de integratie met paypal Geen ideal optie.
paypro.nl 0,29
rabo omni kassa ➖ via pronamic pay of andere 3e partij ➖ via pronamic pay €10,- / maand + 0,25/ transactie onbekend
sisow.nl Samen gegaan met buckaroo
Stripe.com 0,29
Targetpay ➖ via pronamic pay 0,49

Genoeg om uit te kiezen dus. Welke provider het beste is voor jou hangt af van waar en hoe je betaalopties wil aanbieden. Zo bieden Buckaroo, Emspray.nl, Multisafepay en Targetpay gemakkelijk integraties met systemen als WooCommerce. Bij Adyen, CM.com en ICEPAY gaat dit via een partner. Deze platformen bieden dan wel weer handige features wanneer je veel betaalverkeer tegelijk verwerkt. 

Naast de integratie met andere systemen spelen ook de transactiekosten per transactie mee. Zo hanteren Buckaroo, Emspay.nl en Pay.nl de laagste transactiekosten gevolgd door PayPro en Stripe en Adyen. Met 0,49 transactiekosten per transactie ben je bij Targetpay het meest kwijt voor een transactie. Daartegenover staat wel dat het platform ruime integratie biedt voor een webshop en andere systemen. 

De bekendste alternatieven voor Mollie zijn misschien wel Adyen en Stripe. We hebben ze net al kort even genoemd. Maar wat zijn de overeenkomsten? En wat zijn de verschillen? We leggen het voor je uit: 

Mollie vs Adyen

Het belangrijkste verschil tussen Mollie en Adyen is de schaalgrootte waarop je opereert. Adyen is vooral populair onder de zeer grote bedrijven daar waar Mollie meer geschikt is voor kleine bedrijven en het MKB. Een account aanmaken bij Mollie gaat bijvoorbeeld gemakkelijk zelf, daar waar je bij Adyen eerst contact moet opnemen met het support team. Vervolgens volgt een advies, inrichten van- en het testen van het account.  

Mollie vs Stripe

In termen van compatibiliteit is Mollie voor Nederland en West-Europa wel de standaard. Dit komt door de vele integraties en betaalopties die Mollie biedt. Zeker wanneer je WooCommerce als webshop gebruikt. Stripe richt zich van oorsprong op de Verenigde Staten en betalingen via Credit Card, maar biedt tegenwoordig ook ondersteuning voor iDeal en zet steeds meer voet aan de grond als het gaat om Europese betaalmogelijkheden.

iDEAL plugins voor WordPress en WooCommerce

iDEAL integreren met WordPress of WooCommerce kan met een aantal handige plugins. Met Mollie Payments for WooCommerce voeg je eenvoudig Mollie toe als betaalprovider binnen je webshop. Met Mollie Forms laat je klanten gemakkelijk kiezen uit de verschillende betaalmethodes van Mollie. Bekijk ook Pronamic Pay, Paytium en GravityForms voor handige manieren om klanten gemakkelijk te laten betalen op jouw website of webshop.

Loop je tegen WooCommerce problemen aan of wil je hulp of advies bij het maken of onderhouden van je webshop? Neem dan nu contact op.