‘Geef een reactie’ verwijderen lukt niet

Dag,

Kunt u me helpen hoe ik ‘Geef een reactie’ veld kan verwijderen? Ik krijg het niet weg van mijn site. Ik heb het volgende al geprobeerd.

a) alle vinkjes uitgezet bij Reactie op het Dashboard (werkt niet)
b) via het Dashboard bij scherminstelling (rechtsboven) ook het vinkje recente reacties uitgezet (werkt niet)
c) via het Dashboard naar Weergave, naar Bewerker, naar Sjablonen, map: comment.php en dan weet ik niet wat ik moet doen. Ik heb nl. een vermoeden dat hier iets gedaan moet worden. Ik denk dat Comment.php helemaal verwijderd moet worden maar hoe? Heb geen kennis van html ed.

Groet Sandra

Beantwoord door Richard

Hoi Sandra,

Enkel de vinkjes uitzetten in scherminstellingen lost niets op, dit zorgt er enkel voor dat jij de reacties niet meer ziet in het beheer gedeelte van je website.

Je kan deze uitleg video volgen, of de tekst uitleg onder de video volgen:

Om het reactieformulier niet meer te tonen dien je eerst bij instellingen -> reacties een vinkje uit te zetten zodat bij nieuwe berichten de reacties standaard zijn uitgeschakeld.
settings pagina reacties

Berichten waar reacties toegestaan worden op dit moment veranderen alleen niet mee omdat je ook nog per bericht kan bepalen of er wel of niet gereageerd mag worden. Om het bij de berichten aan te passen moet je eerst het reactieblok toonbaar maken bij scherminstellingen.
reactie instellingen weergeven

Als je dat gedaan hebt kan je naar beneden scrollen, daar zal dan het volgende blok staan. Als het vinkje er staat kunnen bezoekers reageren, als je dat niet wilt moet je die dus uit zetten.
reacties uitschakelen

Bulk bewerken (meerdere berichten gelijktijdig)

Je kan ook vanuit het berichten overzicht de reacties voor meerdere berichten gelijktijdig uitschakelen.

  1. Klik op het selectie vakje bij pijl 1 om alle zichtbare berichten van dit overzicht te selecteren

  2. selecteer bewerken en klik op de toepassen knop

Vervolgens kom je in het bulk bewerken paneel, hier kies je zowel bij reacties als pings voor ‘niet toegestaan’ (pijl 1 & 2).

Vervolgens klik je op de Bijwerken knop en zijn de reacties voor deze berichten uitgeschakeld.