WordPress website laten bouwen

Klaar om het roer om te gooien? Wil je een volledig nieuwe WordPress website laten bouwen? Met meer dan 12 jaar ervaring met WordPress websites maken kunnen we voor ieder budget iets betekenen.

Ook wanneer je een klein budget hebt kunnen we op basis van een bestaand WordPress thema een degelijke website in elkaar zetten of als je groots uit wilt pakken een volledig unieke website ontwikkelen waarin de doelen, huisstijl en tone-of-voice van je bedrijf het beste tot uiting komen.

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Is WordPress gratis?

De code van WordPress-core is open-source en gratis te gebruiken zonder licentie kosten. In die zin is het gratis. Bij het opzetten en draaiende houden van een WordPress website komen wel nog andere kosten bij kijken.

Zo is er een gratis WordPress.com versie, op deze versie ben je beperkt in functionaliteit en worden er advertenties getoond op de website. Wil je die advertenties weghebben en een eigen domeinnaam gebruiken dan zal je moeten upgraden naar een betaald pakket.

Wil je gebruik maken van de gratis open-source code dan zal je nog kosten maken voor de webhosting provider en domeinnaam.

Daarnaast zijn er plugins en thema’s die wel een bedrag vragen voor updates en ondersteuning. Daarvoor zijn vaak ook gratis alternatieven met een beperkte functionaliteit.

Is je verwachting dat alles kan en mogelijk is zonder dat je daar je portemonnee voor hoeft te trekken moet ik je helaas teleurstellen.

WordPress website kosten

Een aantal zaken zal je sowieso mee te maken krijgen wanneer je een WordPress website laat maken maar je zal de kosten ook hebben wanneer je besluit het allemaal zelf te doen.

De belangrijkste kosten van je WordPress website zal de webhosting en domeinnaam zijn. 
Hou hiervoor rekening met minimaal €10,- per maand, ga je goedkoper dan zal je dat vroeg of laat merken in de ondersteuning of kwaliteit van de geleverde webhosting.

Een thema, nu zijn er enorm veel gratis thema’s te verkrijgen via WordPress.org deze zijn qua code kwaliteit doorgaans uitstekend waar het daarbij vaak ontbreekt is de ondersteuning en functionaliteit.
Bij de betaalde thema’s zoals Avada, Divi, Enfold is de functionaliteit vaak enorm uitgebreid en zit er ook beperkte ondersteuning bij van de ontwikkelaar. Bedragen hiervoor kunnen sterk wisselen maar hou rekening met een $40 a $100 per jaar.

Heb je echter een website laten ontwerpen door een grafisch ontwerpen wat omgezet moet worden naar een WordPress thema? Maak dan je borst maar nat, je moet dan rekening houden met een investering van duizenden euro’s. Daarnaast zal de doorontwikkeling en het bijhouden van de techniek je waarschijnlijk ook nog een paar honderd per jaar gaan kosten.

De kosten van WordPress plugins verschilt ook sterk én wat het jou gaat kosten is afhankelijk van wat je allemaal wilt qua functionaliteit. Is je site puur om online gevonden te worden en is enkel een contact formulier voldoende? Dan kan dat wellicht voor nop. Wil je al complexere formulieren met polls, quizen, handtekeningen en betaalopties? Dan kan het al zo zijn dat een plugin als GravityForms nodig is a minstens $59 per jaar.