WordPress website laten bouwen

Klaar om het roer om te gooien? Wil jij een nieuwe WordPress website laten maken? Dat kan! Voor vrijwel ieder budget een passende oplossing!

WordPress website laten maken

Als bedrijf kan je tegenwoordig niet meer zonder website. Niet alleen zorgt dit voor meer bezoekers, je website is hét visitekaartje voor je bedrijf en misschien nog het allerbelangrijkst: een goed gebouwde website zorgt voor meer omzet.

Misschien heb je al een website maar merk je dat je weinig bezoekers trekt, je website langzaam is, ben je niet meer tevreden met de uitstraling of sluit je website niet meer aan bij wat je doet met je bedrijf.

Voor al deze situaties hebben we een passende oplossing. Of het nou gaat om het maken van een compleet nieuwe website of het verbeteren van je bestaande site: bij WPHelpdesk kan het allemaal. Met meer dan 16 jaar ervaring in het maken van websites hebben we voor ieder budget een passende oplossing. Van budget-builds voor enkele honderden euro’s tot volledig maatwerk websites (t.w.v. meer dan €20.000,-).

Ben jij klaar voor de volgende stap? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat kost het laten maken van een WordPress website?

Wanneer je je aan het oriënteren bent voor een nieuwe website, dan is één van de eerste vragen die je jezelf stelt: “wat kost dat dan?”.

Hoe kom je te weten met wat voor bedrag je rekening moet houden voor een nieuwe website?

Om een goede indicatie te krijgen moet je eerst in grote lijnen weten wat voor type site je zou willen. Gaat het om een blog of portfolio? Of gaat de website bestaan uit een webshop, ticketverkoop of ledensite? Ook aanvullende opties zoals een koppeling met een bestaand boekhoud- of voorraadsysteem hebben invloed op de prijs. Als vuistregel geldt dan ook: hoe complexer je site, des te groter de investering voor het maken van de website.

Afhankelijk van de eisen zijn websites in te delen in verschillende segmenten. De prijs wordt bepaald door de complexiteit, urgentie en kwaliteit van de website. Hieronder hebben we per segment de kenmerken voor je op een rij gezet. Zodat je een goed beeld krijgt van wat je kan verwachten wanneer je een WordPress website laat maken.

Goedkope WordPress website laten maken

Op basis van een bestaand thema
Budget: t/m €1000,-

Voor wie

Deze optie is voor starters die voor het eerst een WordPress website willen laten bouwen. Reken hier op een website met voldoende basis functionaliteiten om de belangrijkste kenmerken van je bedrijf uit te lichten. 

Houd er bij WordPress sites binnen dit budget rekening mee dat je zelf de teksten, het beeldmateriaal en de huisstijl zoals logo’s aanlevert. Een specialist zet dit vervolgens om in een werkende website die qua stijl en kleur aansluit bij je bedrijf. Ideaal voor startende of kleine bedrijven: het geld wat je hiermee bespaart kan je vervolgens besteden aan een advertentiecampagne of andere actie waarmee je bezoekers trekt. 

Heb je al een website maar mis je specifieke elementen? Wellicht is jouw bedrijf klaar voor een semi-custom website. 

Voordelen

 • Snel te maken, binnen een week kan je online zijn
 • Voordelig en toch een professionele uitstraling
 • Eenvoudig zelf te beheren, voor wanneer je teksten wilt aanpassen of pagina’s wilt toevoegen.
 • Wanneer je het laat doen scheelt het je al snel 40 uur

Nadelen

 • Je moet zelf de content voor de website aanleveren. Die laten schrijven brengt extra kosten met zich mee.
 • Qua functionaliteit is het beperkt tot veelal een contact- en offerteformulier
 • Beperkte opties bij het aanpassen van de lay-out

Is een goedkope WordPress website geschikt voor mij?

Of deze optie geschikt is voor jou, hangt af van:

 • Je wilt een website die voornamelijk informatief is om wat te vertellen over je product of dienst
 • De focus van je website ligt vooral op de inhoud
 • Je hoeft geen flitsende website met allemaal bewegende grafische elementen
 • Je hebt een vast budget en wilt niet voor onverwachte kosten komen te staan
 • Je wilt de investering voor de website in één keer kunnen afschrijven in je boekhouding.

Klaar voor de eerste stap? Neem dan nu contact op.

Semi-custom WordPress website laten maken

Budget: €1000,- t/m €5000,-

Voor wie

Is jouw website een verlengstuk van de service die je biedt? Of heb je al een website maar mis je juist nog aanvullende functionaliteiten? Dan is een semi-custom website misschien wel iets voor jou. 

Binnen dit segment bouwen we jouw website uit met meer functionaliteit en personalisatie. Denk aan geavanceerde offerte formulieren waarbij een prijsindicatie wordt getoond, een online planning tool of de verkoop van enkele artikelen. Ook kunnen we in dit stadium nog afstemmen met een grafisch ontwerper voor de finishing touch van het design.   

Voordelen

 • Breidt je website uit met geavanceerde functies
 • Onderscheidende functies en website design 

Nadelen

 • Complexe opties zoals webshops met API koppelingen en voorraad synchronisatie zijn meestal geen optie binnen dit budget

Is een semi-custom website geschikt voor mij?

Of deze optie geschikt is voor jou, hangt af van:

 • Je wilt potentiële klanten persoonlijke formulieren kunnen bieden
 • Je wilt je onderscheiden van de concurrent met jouw website

Nog niet toe om je website te vernieuwen of is een investering nog niet aanstaande? Met onze Site Service pakketten verlengen we de levensduur van je bestaande site met regelmatige beveiligings- en snelheid updates.

Volledig custom WordPress sites

Budget: vanaf €5000,-

Voor wie

Wanneer het budget praktisch ongelimiteerd is, zijn de mogelijkheden dat ook. Zo maken we een volledig uniek grafisch ontwerp aan de hand van jouw huisstijl. En doen we dit met eigen code in plaats van templates te gebruiken. Je website ziet er dan niet alleen strak uit, maar is ook nog eens super snel. 

Dit segment biedt ook ruimte voor vergaand maatwerk wanneer je bijvoorbeeld API koppelingen wil toevoegen om data tussen verschillende systemen te synchroniseren of uit te wisselen. Zo wordt je website écht een verlengstuk van je business.

We plannen graag een gesprek met je in om meer te leren over je bedrijf en mee te denken welke rol en toevoegingen we kunnen maken zodat jij het maximale uit je website kan halen.

Informeren naar de mogelijkheden? Neem dan nu contact op. 

Voordelen

 • Eindeloze mogelijkheden
 • Focus op custom design en snelheid optimalisatie
 • Vergaande integraties met externe systemen
 • Realtime data

Nadelen

 • Doorgaans hogere onderhoudskosten door het vele maatwerk

Is een volledig custom WordPress site geschikt voor mij?

Of deze optie geschikt is voor jou, hangt af van:

 • Of kwaliteit, functionaliteit en een uniek design de boventoon voeren  
 • Is er voldoende budget, ook om eventuele veranderingen van eisen, doorontwikkeling of tegenslagen te financieren?
 • Ben je bereid om ook iedere maand/kwartaal/jaar door te blijven investeren in de website?

WordPress website onderhoud

Naast het bouwen van websites zijn wij ook gespecialiseerd in het onderhouden van websites. Zo voorzien we je website regelmatig van veiligheidsupdates, bieden we een hackvrij garantie en zorgen ervoor dat je website snel en bereikbaar blijft. Ook wanneer je ervoor kiest om je website nog niet te vernieuwen, kunnen we met goed onderhoud de levensduur van je site verlengen.
Zoek je dus een totaaloplossing met domeinnaam, webhosting, ondersteuning en onderhoud inclusief toegang tot een brede selectie van betaalde plugins? Bekijk dan onze Site Service pakketten. Maak of wil je gebruikmaken van een webwinkel via WooCommerce? Bekijk dan ook onze WooCommerce onderhoudspakketten.

Ik wil een WordPress website laten bouwen