Pagina als homepage instellen

Je bent een website aan het maken en geen ‘blog’ dus je wilt in plaats van de laatste (nieuws) berichten een ‘statische’ pagina instellen als homepage in WordPress.

Ben je meer van de tekst-uitleg? Onder de video hebben we alle stappen uitgeschreven.

Uitleg video

In onderstaande video doorlopen we in een paar minuten alle stappen. Heb je nog verdere ondersteuning nodig dan kan je ons altijd bellen of een bericht sturen.

Stap 1: Homepage en berichten pagina aanmaken

Je hebt minimaal 1 pagina nodig, dit is de homepage / voorpagina die je gaat instellen. Als je daarnaast ook nog de berichten wilt weergeven op een pagina is het handig om die pagina ook direct te maken.

Als het goed is heb je dan nu als je kijkt in wp-admin onder
Pagina's > Alle pagina's 1 of 2 pagina’s gepubliceerd staan. Voor de duidelijkheid in het voorbeeld zijn deze pagina’s Homepage en Berichten genoemd.

Homepage en berichten pagina aangemaakt
Overzicht van alle pagina’s met de nieuw aangemaakte pagina’s Homepage & Berichten. Deze pagina’s moeten ook gepubliceerd zijn.

Stap 2: Pagina instellen als Homepage

Menu 'instellingen' vervolgens sub-item 'lezen'
Nadat de pagina’s aangemaakt en gepubliceerd zijn kunnen we onder Instellingen > Lezen de instellingen aanpassen.

De instellingen die we moeten aanpassen zijn de bovenste onder het kopje Startpagina toont, standaard staat die optie op Je laatste berichten.

Hier kan de optie aanklikken Een statische pagina (pijl 1).
Vervolgens selecteer je bij voorpagina de pagina die jij als homepage wilt zien (pijl 2).
Als je eerder ook een pagina had aangemaakt voor je (nieuws) berichten kan je die selecteren bij de optie Berichtenpagina (pijl 3).

Wanneer je dit ingesteld hebt hoef je enkel nog onderaan de pagina op de blauwe knop Wijzigingen opslaan te klikken en dan ben je klaar!

Instellingen voor een statische voorpagina.