WordPress.com website verwijderen

Realiseer je dat wanneer je de WordPress.com website verwijdert, de inhoud en het adres definitief kwijt bent!
WordPress.com heeft een aantal opties om de inhoud te bewaren en je website af te schermen voor bezoekers. Je kan namelijk je website ook op privé zetten in de instellingen, dan is deze alleen zichtbaar voor jou wanneer je ingelogd bent en voor gebruikers die jij goedkeurt!

Wanneer je de website op privé zet is deze enkel voor jou en goedgekeurde gebruikers zichtbaar
Wanneer je de website op privé zet is deze enkel voor jou en goedgekeurde gebruikers zichtbaar

Voordat je de website verwijderd is het wel handig eerst je lopende abonnementen op te zeggen.


Disclaimer: Wij zijn geen onderdeel van WordPress.com, wij kunnen vragen over je account of betalingen bij WordPress.com dan ook niet beantwoorden. Wanneer je het programma TeamViewer installeert kunnen we je telefonisch wel door de verschillende schermen heen loodsen.


Website adres behouden

Als je de volledige website verwijderd ben je ook het WordPress.com sub-domein kwijt (voorbeeld.wordpress.com) deze is dan ook niet meer beschikbaar om opnieuw te beginnen.
Wat je in dit geval wel kan doen is er voor kiezen om enkel de inhoud van de site te verwijderen.
Deze optie kan je vinden onder je instellingen onderaan de pagina.

via ‘Je inhoud verwijderen’ reset je de website maar behoud je het adres en thema
via ‘Je inhoud verwijderen’ reset je de website maar behoud je het adres en thema

WordPress.com website verwijderen

Goed je hebt dus besloten dat je de website, de inhoud en het adres waarop die bereikbaar is definitief wilt verwijderen. Dan zijn hier slechts 4 stappen voor nodig (waarvan 2 waarschuwingen zijn).

stap 1

Mijn sites, als je hier op klikt kom je standaard bij je primaire site uit.
Mijn sites, als je hier op klikt kom je standaard bij je primaire site uit.

Klik op ‘Mijn sites’ nu komt er een menu naar voren, als je maar 1 website in je account hebt staan kan je direct doorgaan naar stap 2

stap 1.1

Wanneer je meerdere sites beheerd heb je de optie voor ‘site wisselen’
Wanneer je meerdere sites beheerd heb je de optie voor ‘site wisselen’

Wanneer je ingelogd bent op WordPress.com en je beheerd meerdere websites dan kan het zo zijn dan je eerst de website moet ‘wisselen’ om zo bij de juiste website te komen.

stap 1.2

Wanneer je meerdere sites beheerd heb je de optie voor ‘site wisselen’
Wanneer je meerdere sites beheerd heb je de optie voor ‘site wisselen’

Klik op de site die je wilt gaan verwijderen

stap 2

Hier kan je aanpassingen doen aan de instellingen van de website.
Hier kan je aanpassingen doen aan de instellingen van de website.

In het menu aan de linkerzijde kies je voor het item ‘instellingen’

stap 3

Klik op de optie ‘Je site permanent verwijderen’. Hiermee raak je de site écht kwijt.
Er staat onder dat het adres van de website weer vrijgegeven wordt, dat is echter niet waar!
In het scherm dat volgt wordt dit namelijk weer tegen gesproken..

‘Je site permanent verwijderen’ brengt je naar een volgend scherm met een laatste waarschuwing
‘Je site permanent verwijderen’ brengt je naar een volgend scherm met een laatste waarschuwing

stap 4

We komen nu bij een scherm vol met waarschuwingen, het kan wenselijk zijn om de teksten en pagina’s van je website eerst nog te exporteren, Let op! Deze export bevat enkel de teksten van je website en niet de geuploade foto’s en media bestanden!

Ook staat hier duidelijk aangegeven dat je alles écht kwijt raakt en het .wordpress.com sub-domein niet opnieuw beschikbaar komt.

Als je dit zeker weet kan je op de knop ‘Site verwijderen’ klikken, je website is dan écht weg en dit is on-omkeerbaar!

Wanneer je op ‘Site verwijderen’ klikt is je WordPress.com site écht weg!
Wanneer je op ‘Site verwijderen’ klikt is je WordPress.com site écht weg!

Je WordPress.com website is nu verwijderd, je WordPress.com account is dat echter nog niet.
Wil je ook je WordPress.com account verwijderen / opzeggen? Meer informatie daarover op deze pagina.


Disclaimer: Wij zijn geen onderdeel van WordPress.com, wij kunnen vragen over je account of betalingen bij WordPress.com dan ook niet beantwoorden. Wanneer je het programma TeamViewer installeert kunnen we je telefonisch wel door de verschillende schermen heen loodsen.