WordPress.com website verwijderen

Realiseer je dat wanneer je de WordPress.com website verwijdert, de inhoud en het adres definitief kwijt bent!
WordPress.com heeft een aantal opties om de inhoud te bewaren en je website af te schermen voor bezoekers. Je kan namelijk je website ook op privé zetten in de instellingen, dan is deze alleen zichtbaar voor jou wanneer je ingelogd bent en voor gebruikers die jij goedkeurt!

Wanneer je de website op privé zet is deze enkel voor jou en goedgekeurde gebruikers zichtbaar
Wanneer je de website op privé zet is deze enkel voor jou en goedgekeurde gebruikers zichtbaar

Voordat je de website verwijderd is het wel handig eerst je lopende abonnementen op te zeggen.


Disclaimer: Wij zijn geen onderdeel van WordPress.com, wij kunnen vragen over je account of betalingen bij WordPress.com dan ook niet beantwoorden. Wanneer je het programma TeamViewer installeert kunnen we je telefonisch wel door de verschillende schermen heen loodsen.


Website adres behouden

Als je de volledige website verwijderd ben je ook het WordPress.com sub-domein kwijt (voorbeeld.wordpress.com) deze is dan ook niet meer beschikbaar om opnieuw te beginnen.
Wat je in dit geval wel kan doen is er voor kiezen om enkel de inhoud van de site te verwijderen.
Deze optie kan je vinden onder je instellingen onderaan de pagina.

via ‘Je inhoud verwijderen’ reset je de website maar behoud je het adres en thema
via ‘Je inhoud verwijderen’ reset je de website maar behoud je het adres en thema

WordPress.com website verwijderen

Goed je hebt dus besloten dat je de website, de inhoud en het adres waarop die bereikbaar is definitief wilt verwijderen. Dan zijn hier slechts 4 stappen voor nodig (waarvan 2 waarschuwingen zijn).

stap 1

Mijn sites, als je hier op klikt kom je standaard bij je primaire site uit.
Mijn sites, als je hier op klikt kom je standaard bij je primaire site uit.

Klik op ‘Mijn sites’ nu komt er een menu naar voren, als je maar 1 website in je account hebt staan kan je direct doorgaan naar stap 2

stap 1.1

Wanneer je meerdere sites beheerd heb je de optie voor ‘site wisselen’
Wanneer je meerdere sites beheerd heb je de optie voor ‘site wisselen’

Wanneer je ingelogd bent op WordPress.com en je beheerd meerdere websites dan kan het zo zijn dan je eerst de website moet ‘wisselen’ om zo bij de juiste website te komen.

stap 1.2

Wanneer je meerdere sites beheerd heb je de optie voor ‘site wisselen’
Wanneer je meerdere sites beheerd heb je de optie voor ‘site wisselen’

Klik op de site die je wilt gaan verwijderen

stap 2

Hier kan je aanpassingen doen aan de instellingen van de website.
Hier kan je aanpassingen doen aan de instellingen van de website.

In het menu aan de linkerzijde kies je voor het item ‘instellingen’

stap 3

Klik op de optie ‘Je site permanent verwijderen’. Hiermee raak je de site écht kwijt.
Er staat onder dat het adres van de website weer vrijgegeven wordt, dat is echter niet waar!
In het scherm dat volgt wordt dit namelijk weer tegen gesproken..

‘Je site permanent verwijderen’ brengt je naar een volgend scherm met een laatste waarschuwing
‘Je site permanent verwijderen’ brengt je naar een volgend scherm met een laatste waarschuwing

stap 4

We komen nu bij een scherm vol met waarschuwingen, het kan wenselijk zijn om de teksten en pagina’s van je website eerst nog te exporteren, Let op! Deze export bevat enkel de teksten van je website en niet de geuploade foto’s en media bestanden!

Ook staat hier duidelijk aangegeven dat je alles écht kwijt raakt en het .wordpress.com sub-domein niet opnieuw beschikbaar komt.

Als je dit zeker weet kan je op de knop ‘Site verwijderen’ klikken, je website is dan écht weg en dit is on-omkeerbaar!

Wanneer je op ‘Site verwijderen’ klikt is je WordPress.com site écht weg!
Wanneer je op ‘Site verwijderen’ klikt is je WordPress.com site écht weg!

Je WordPress.com website is nu verwijderd, je WordPress.com account is dat echter nog niet.
Wil je ook je WordPress.com account verwijderen / opzeggen? Meer informatie daarover op deze pagina.


Disclaimer: Wij zijn geen onderdeel van WordPress.com, wij kunnen vragen over je account of betalingen bij WordPress.com dan ook niet beantwoorden. Wanneer je het programma TeamViewer installeert kunnen we je telefonisch wel door de verschillende schermen heen loodsen.


Zo kan je een WordPress.com abonnement opzeggen

Wanneer je het abonnement bij WordPress.com wilt stoppen kan je het abonnement opzeggen vanuit je account. Het annuleren van je abonnement is met een paar klikken geregeld.
In sommige gevalen is het ook nog mogelijk om de resterende termijnen terug betaald te krijgen.
Dan staat er nog een knop ‘Annuleren en restitueren’.

Onderstaand leggen we stap voor stap uit hoe jij je WordPress.com abonnement kan opzeggen.

Wil jij je WordPress.com website verwijderen dan kan je deze stappen volgen.

Voor het opzeggen/verwijderen van je WordPress.com account kan je hier meer informatie vinden.

Verschillende WordPress abonnementen worden op deze pagina vergeleken.


Disclaimer: Wij zijn geen onderdeel van WordPress.com, wij kunnen vragen over je account of betalingen bij WordPress.com dan ook niet beantwoorden. Wanneer je het programma TeamViewer installeert kunnen we je telefonisch wel door de verschillende schermen heen loodsen.


Stap 1. – Login

Allereerst dien je in te loggen
Allereerst dien je in te loggen

Wanneer je nog niet ingelogd bent en de homepage van WordPress.com bezoekt staat er rechts boven in de knop ‘Inloggen’. Klik daar op en je gaat naar het login scherm.

Voer je login gegevens in en login.
Voer je login gegevens in en login.

Stap 2. – Aankopen beheren

Wanneer je ingelogd bent kan je wederom rechts boven in, op je profiel foto/icoon klikken. Dit zal je naar je WordPress.com profiel leiden.

Klik rechtsboven op je avatar om naar je profiel te gaan
Klik rechtsboven op je avatar om naar je profiel te gaan

Op je profiel aangekomen staat er in het linker menu ‘Aankopen beheren’ van daaruit kan je al je aankopen beheren van alle verschillende sites die je beheert.

Klik in het linker menu op ‘Aankopen beheren’
Klik in het linker menu op ‘Aankopen beheren’

Stap 3. – WordPress.com abonnement selecteren

Vanuit dit overzicht kan je het abonnement selecteren dat je wilt opzeggen

Klik op het abonnement dat je wilt stoppen
Klik op het abonnement dat je wilt stoppen

Stap 4. WordPress.com abonnement opzeggen

Op de pagina die dan volgt krijg je alle details van je abonnement te zien. Hier bevind zich ook de knop om je abonnement te annuleren.
Kijk goed of er niet nog een extra optie is met ‘Annuleren en restitueren’, als je die optie kiest krijg je nog een deel van je aankoop bedrag retour.

Je abonnement opzeggen doe je door op ‘Abonnement annuleren’ te klikken
Je abonnement opzeggen doe je door op ‘Abonnement annuleren’ te klikken

Goed om te weten

Wanneer je abonnement gestopt is en je hebt meer opslag ruimte in gebruik dan de gratis versie toelaat (3GB) dan is het niet meer mogelijk nieuwe foto’s toe te voegen aan de website.

Bij het stoppen van je abonnement vervalt ook de koppeling met een eigen ‘custom domain’ als je die had. Je website blijft dan echter wel bereikbaar via het WordPress.com sub-domein (voorbeeld.wordpress.com). Wil je na het opzeggen van je abonnement ook je WordPress.com website verwijderen, dan kan je deze stappen volgen.


Disclaimer: Wij zijn geen onderdeel van WordPress.com, wij kunnen vragen over je account of betalingen bij WordPress.com dan ook niet beantwoorden. Wanneer je het programma TeamViewer installeert kunnen we je telefonisch wel door de verschillende schermen heen loodsen.