Verhuiscode gekregen, hoe moet ik overstappen naar WordPress?

Ik probeer van Jouwweb over te stappen naar WordPress. Vanuit Jouwweb heb ik een zogenoemde verhuiscode gekregen.

Echter zie ik door de bomen het bos niet meer en kom ik er totaal niet uit hoe ik over moet stappen.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Beantwoord door Richard

De verhuiscode, wordt ook wel een autorisatie code of EPP code genoemd.

Die code is nodig om de domeinnaam -dat wat eindigt op .nl of .com- te kunnen verhuizen naar een andere webhosting provider of ‘registrar’.

In de meeste gevallen zal om die verhuiscode gevraagd worden bij het aanvraag formulier van een webhosting pakket of bij het registreren van het domeinnaam.

Wanneer je de webhosting en domeinnaam bij de zelfde provider afneemt is het allemaal behoorlijk recht-toe recht-aan en zal je nieuwe provider je daar vaak wel bij willen helpen.

Sommige hosting providers hebben ook een 1-klik-installatie voor WordPress wat het nog makkelijker maakt.

Heb je echter een .nl domeinnaam en wil je de website bij WordPress.com onderbrengen dan is het allemaal wat ingewikkelder. Er is namelijk een groot verschil tussen WordPress.com en de ‘self-hosted’ WordPress.org versie, lees de verschillen in dit artikel.

In dat geval kan je het .nl domeinnaam het beste registreren bij een partij als vimexx of transip en vervolgens de zogeheten ‘nameservers’ aanpassen naar die van WordPress.com.

Hun nameservers zijn:

ns1.wordpress.com
ns2.wordpress.com
ns3.wordpress.com

Ondanks dat je domeinnaam nu elders geregistreerd is heb je nog steeds minimaal een Personal Pakket nodig bij WordPress.com om deze domeinnaam aan je site te kunnen koppelen.