Getallenreeks telefoon en KVK nummer niet meer zichtbaar

Ik heb afgelopen week mijn website aangepast en nu zijn getallenreeksen plotseling niet meer zichtbaar, zoals mijn telefoonnummer (met streepje) en KVK nummer. Beginnen allemaal met een 0, die heb ik nu veranderd in een O, dan is het wel zichtbaar. Ik vraag me af wat hier is misgegaan en vooral hoe ik het weer normaal krijg. Dank!

Ik bedoel daarmee: niet zichtbaar aan de voorkant. Aan de achterkant ziet het er wel normaal uit. En m’n huisnummer is ook zichtbaar, postcode ook. Maar telefoonnummer (waar ik hem ook zet en opnieuw typ) en KvK nummer niet. Behalve nu ik van de eerste nul een hoofdletter O heb gemaakt.

Beantwoord door Richard

Sommige nummers kunnen door je browser of op telefoons automatisch omgezet worden in een link om zo direct te kunnen bellen.

Ik zie op je site dat er is ingesteld in de thema instellingen of extra CSS dat linkjes een witte kleur moeten krijgen (a tag).

Dat gebeurd ook bij het woordje ‘hier’ in je tekst, het is dus niet zozeer beperkt tot nummers.

Dit kan je mogelijk in de thema instellingen weer aanpassen naar een kleur die wel leesbaar is of met css code overschrijven, die code zou er dan als volgt uitzien

a{color:#000!important;}

Je kan ook de volgende code in de header van de site plaatsen, hier is mogelijk wel een extra plugin voor nodig of zou je een Child-theme voor aan moeten maken.
<meta name="format-detection" content="telephone=no">
Met deze code wordt het automatisch omzetten van nummers uitgezet.

Als je vervolgens wel weer een telefoonnummer klikbaar op de site wilt hebben zal je de volgende link code moeten gebruiken:
<a href="tel:1234567890">123-456-7890</a>
of in het link veld bij bijvoorbeeld een menu of link tel:1234567890 invoeren.