Na veranderen URL kom ik mijn website niet meer in

Drie dagen geleden wilde ik mijn URL veranderen van website-voorbeeld.online naar website-voorbeeld.com, omdat dit meer bezoekers zou genereren.

Echter heb ik dit waarschijnlijk op de verkeerde manier gedaan. Ik heb er waarschijnlijk voor gezorgd dat als iemand website-voorbeeld.online intypt nu wordt doorverwezen naar website-voorbeeld.com. (beide websites zijn van mij).

Dit zou niet zo erg zijn als ik het kon terug veranderen, maar ik kom niet meer in mijn WordPress accounts. Bij WordPress.org zegt hij dat mijn gebruikersnaam niet wordt herkend. En bij WordPress.com staat er dat mijn account is verwijderdt.

Dit terwijl ik verder niks met mijn accounts heb gedaan.

Ik kan dus mijn ‘website-voorbeeld.online’ website niet vinden omdat deze de hele tijd wordt doorverwezen en niet op de achterkant van de website komen.

Nu ben ik een beetje in paniek want er zat veel tijd in. Weet u wat ik hieraan kan doen?

Beantwoord door Richard

Dat je niet kan inloggen of niet op je website komt via WordPress.org of WordPress.com dat klopt. WP.org is namelijk de community site van het WordPress systeem, waar je oa de code kan downloaden, deze staat los van je website.

WP.com is het het platform waar je gratis een site kan bouwen met beperkte mogelijkheden, maakt wel gebruik van WordPress maar jouw site is daar niet onder gebracht.

Wat waarschijnlijk gebeurd is en vaak voorkomt is dat de Site en Home url in de algemene instellingen zijn aangepast.

Hierdoor worden bezoekers doorgestuurd naar het adres dat daar is ingevoerd. Wat die optie niet doet is het registreren van het domeinnaam of het automatisch verhuizen van je website. De bestanden van je WordPress installatie zouden eerst ook op dit nieuwe adres gekoppeld moeten zijn.

Het eenvoudigste is om een backup terug te zetten via je webhosting provider. Hou er wel rekening mee dat alle wijzigingen sinds de backup verloren gaat.

Alternatief is om direct in de database de waardes van de site_url en home_url aan te passen. Deze kan je vinden in de options tabel binnen de database.

Dit is wel wat technisch en vooraf een backup maken is aan te raden, maak je hier een fout dan kunnen de problemen ook groter worden.

Als je wilt kunnen wij dit ook voor je doen, neem dan contact met ons op. Dit is sowieso inbegrepen bij onze pakketten voor WordPress onderhoud.