Hoe krijg ik mijn website AVG proof?

Hoe krijg ik mijn website AVG proof?

Beantwoord door Richard

Of de website AVG proof is of niet en wat daarvoor moet gebeuren is sterk afhankelijk van wat er allemaal aan extern materiaal wordt ingeladen.

Denk hierbij aan Youtube filmpjes, Analytics code, facebook elementen, contact formulieren, nieuwsbrief aanmeldingen en bijvoorbeeld Chat widgets ed.

Hiervoor raden we meestal de Complianz plugin aan. Die is door een Nederlands bedrijf ontwikkeld en helpt ook deels de juiste juridische teksten te genereren bij gebruik van de betaalde versie.

Zaken om rekening mee te houden zijn een Cookie melding, privacy verklaring, geen overbodige of gevoelige persoonsgegevens verzamelen, voldoende technische veiligheidsmaatregelen en je bezoekers moeten expliciet akkoord gaan met het verwerken van hun gegevens.

Daarnaast gaat de AVG veel verder dan enkel je website, de website is slechts 1 plek waar je mogelijk gegevens van bezoekers of klanten verwerkt, de AVG gaat over ALLE persoonsgegevens dus ook die in je nieuwsbrief systeem, e-mail programma en de gegevens die uitgeprint in een order hebt zitten in je bureau la.

Bij afname van een WordPress Onderhoud & Service pakket kunnen we zonder extra kosten de betaalde versie van Complianz installeren.