This domain has been suspended ICANN verification

Ik krijg deze zin te zien als ik de website aanklik: “This domain has been suspended due to non-completion of an ICANN-mandated contact verification.”

Ik heb dus niet binnen 15 dagen mijn mail adres bevestigd. Nu heb ik dat alsnog gedaan en dan zou die niet meer suspended moeten zijn. Echter, geeft die nog steeds dit scherm en acht die mijn website niet veilig.

Hopelijk kun je me verder helpen. Ik hoor het graag.

Beantwoord door Richard

Wanneer je het domein alsnog bevestigd hebt kan het een aantal uren duren voordat die weer gereactiveerd is.

Dat komt omdat aan de kant van ICANN vervolgens de Nameservers en DNS aangepast moeten worden zodat je site weer naar je webhosting pakket verwijst.

Voordat dit overal verwerkt is duurt even, dit heeft te maken met de zogeheten DNS propagation time en ook verschillende caching lagen van internet providers (ISP’s) als ook je eigen browser en DNS cache in je computer.

Mocht je niet zo’n e-mail hebben gehad of een nieuwe aanvraag van de mail niet bij je aankomen, dan kan het zijn dat het domeinnaam wellicht op een ander mailadres is geregistreerd van je hosting provider of webbouwer.

Je zou dan sowieso contact met hen op moeten nemen om dit verder af te handelen en op te lossen.

In dat geval is het wellicht verstandig om je domein en hosting te verhuizen zodra dit mogelijk is, het moet namelijk niet zo zijn dat zij de macht hebben om je domeinnaam te ‘gijzelen’.