Is het nodig te blijven betalen voor een licentie van het Divi thema van Elegant Themes

Sinds 14 juli 2014 heb ik abonnement gehad op het thema DIVI van Elegant Themes voor mijn website.

Nu heb ik een child-thema aangemaakt en wil ik graag weten of het nog langer nodig is om te blijven betalen voor een licentie van het thema van DIVI?

Zo veel doe ik niet meer aan mijn website.

Beantwoord door Richard

Een child-theme heeft het ‘parent’ thema nodig om te functioneren. DIVI zelf moet dus sowieso nog op de website blijven staan.

Wanneer je de licentie niet verlengt krijg je geen updates meer voor het parent thema, op termijn betekend dit dat je vatbaar kan worden voor hacks of dat je website niet meer werkt.

Je krijgt immers ook geen beveiliginsupdates meer voor divi en ook updates zodat divi blijft werken met nieuwe php versies die door je hosting provider geïnstalleerd worden kunnen problemen opleveren.

Daarnaast kan het ook nog problemen geven wanneer je de andere plugins en WordPress zelf update doordat divi verouderd is en de rest wel met nieuwere technieken werkt.

WordPress en andere plugins niet updaten is ook met klem af te raden omdat je zoals in het eerste punt daarmee ook grotere kans loopt om gehackt te worden.

De kosten van het opschonen en oplappen van een website die niet meer werkt of gehackt is, is vele malen hoger dan de jaarlijkse of ‘lifetime’ licentie kosten.

Afhankelijk van hoe de site is opgebouwd kan het een optie zijn om over te stappen naar een van de standaard ’twenty’.. thema’s van WordPress.

Die zijn gratis en krijgen nog regelmatig updates.