WordPress Snelheid optimalisatie

Is je website traag en heb je hulp nodig de vaart er weer in te krijgen? Wij smeren de motor om weer op volle kracht vooruit te gaan. We doen een aantal snelheidsmetingen op de huidige website waarbij best practices worden meegenomen. We kunnen je een advies geven en de optimalisatie in overleg uitvoeren.

WordPress snelheid verbeteren

Wil je net lekker je volle winkelmand afrekenen in de online shop, merk je dat de pagina niet laadt. Laat maar denk je en je besluit bij de concurrent te bestellen. Of je bent net lekker bezig om je webpagina te updaten maar je merkt dat je site zo traag is dat het bijna onmogelijk is om eraan te werken. 

Een langzame website zorgt voor problemen en is ontzettend frustrerend. Je loopt niet alleen veel omzet mis, je site wekt ook minder vertrouwen. Klanten die net aan het afrekenen waren in je webshop, haken af en zie je niet meer terug. En nieuwe features die je van plan was toe te voegen aan je site, blijven zo op de plank liggen.  

Gelukkig ben je bij WPHelpdesk aan het goede adres voor het optimaliseren van je website snelheid. Met meer dan 15 jaar ervaring in het onderhouden van websites, 11.836 fixes en een review score van 4,9/5 is WPHelpdesk een begrip op het gebied van website beheer en onderhoud.

Oorzaken trage website

Een trage website kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Meestal heeft een trage website niet één oorzaak, maar is het een gevolg van een combinatie van factoren en is de oplossing vaak complex. Daar komt bij dat mobiel internet vaak trager is dan het internet thuis.

Je kan een trage website herkennen aan vreemde foutmeldingen die spontaan weer verdwijnen, een slechte score bij PageSpeed Insights van Google en problemen met het installeren en updaten van plugins en thema’s binnen WordPress.

Wat kan zorgt voor een trage website:

 • Een slechte plugin of meerdere
 • Lage kwaliteit hosting en/ of server
 • Afbeeldingen zijn te groot of niet geoptimaliseerd
 • Slecht geoptimaliseerd WordPress thema
 • Foute cache configuratie
 • Verouderde PHP-versie
 • Niet bijgewerkte software

Waarom kiezen voor WPHelpdesk?

 • No cure, no pay
 • Actief in de NL WordPress community
 • Forum moderator van het officiële Nederlandse WordPress forum (inmiddels meer dan 1.556 reacties)
 • 15 jaar ervaring in het maken van websites
 • Inmiddels meer dan 11.898 afgehandelde tickets
 • 4,9/5 beoordeling op Google review

Werkwijze

Voor het optimaliseren van een website bespreken we eerst het gewenste resultaat en het beschikbare budget. Met een eerste analyse bepalen we vervolgens hoe we binnen de randvoorwaarden een maximaal resultaat kunnen behalen.

Stap 1 Analyse 

Tijdens de analyse beginnen we met een nulmeting; een serie van externe tests om een zo objectief mogelijk beeld te geven van de huidige snelheid van je website. Hoe scoren de individuele pagina’s van je site en welke factoren zorgen maken je website traag?

Ook doen we ook een test op code niveau. Hiermee bepalen we welke onderdelen van thema’s en plugins de meeste impact hebben op de laadtijd van jouw website. 

Stap 2 Advies & uitvoering

Op basis van de resultaten geven we je een advies waarmee je zelf aan de slag kan of waarmee wij je verder kunnen helpen om je website verder te verbeteren. Ondertussen blijven we de verschillende onderdelen van je site testen om zo de verbeteringen goed inzichtelijk te maken.  

Stap 3 Oplevering

Na afloop ontvang je van ons een checklist en tips om de snelheid van je website op orde te houden. Heb je een Site Service onderhoudspakket bij WPHelpdesk? Dan behoud je ook gedurende de looptijd van het onderhoudspakket tools om je website snel te houden en controleren wij met regelmaat de snelheid van je website.

Klaar om je website snelheid te optimaliseren? 

Is jouw bedrijf klaar voor een snellere website en wil je weten wat wij hierin voor je kunnen doen? Wacht dan niet langer en vul het formulier onderaan deze pagina in voor een gratis eerste check!