Installatie mislukt: Doelmap bestaat al

Waarom kan ik smart slider plugin 3 niet activeren na een update?
Dit staat er dan “Installatie mislukt: Doelmap bestaat al”, maar ik kan niets vinden.

Heeft u een tip?

Ik gebruik de laatste versie van WordPress.

Thnx alvast

Beantwoord door Richard

In principe komt de ‘Doelmap bestaat al’ melding alleen wanneer je probeert een plugin of thema te installeren die al aanwezig is.

Als je de betaalde versie van smart slider gebruikt en een nieuwere versie probeert te uploaden zonder de oude versie eerst te verwijderen krijg je deze melding.

Het kan ook gebeuren door een update of installatie waarbij de webhosting hapert. Dan ontbreken er bestanden waardoor de map wel aanwezig is in de hosting omgeving maar de bestanden van de plugin om te kunnen functioneren er niet zijn.

Om de Installatie mislukt: Doelmap bestaat al melding te verhelpen zijn er een paar opties.

Indien je de plugin wel in het overzicht van alle plugins ziet staan, verwijder die dan, mogelijk moet je de plugin eerst deactiveren.

Als de plugin niet in het overzicht staat maar je toch de melding ‘Installatie mislukt: Doelmap bestaat al’ te zien krijgt moet je via de webhosting provider het mapje van de plugin handmatig verwijderen.

Dit kan met een FTP programma (lees onze FTP handleiding voor WordPress hier) of via de bestandsbeheer/filemanager die sommige webhosting providers aanbieden.

Er moet dan via FTP of in de bestandsmanager van de webhosting ingelogd worden om de reeds bestaande map te verwijderen. Vervolgens kan de plugin weer opnieuw geinstalleerd worden.

Eventueel zou er ook een filemanager WordPress plugin gebruikt kunnen worden.

Vanuit de map waar WordPress in geinstalleerd is zal je moeten navigeren naar de wp-content map en vervolgens naar de map plugins, daarin zal je een lijst zien met diverse mapjes van alle plugins die aanwezig zijn.

Verwijder uit die lijst dan vervolgens de map van de plugin waarbij je de Installatie mislukt: Doelmap bestaat al melding kreeg.

De verkeerde map verwijderen kan behoorlijk nadelige gevolgen hebben, zorg dus wel eerst voor een goede backup!

Het maken van backups en het fixen van dit soort problemen is inbegrepen bij onze WordPress onderhoudspakketten